Ordförandebrev februari/mars

Kära KDK-sympatisör!

Året som ligger bakom oss har varit ett tufft år på flera sätt. Krigets fasor har många fått uppleva i Mellanöstern. Kriget i Syrien och Aleppo tror jag finns på allas våra näthinnor. Som vanligt är det civila som drabbas mest. Många barn vet inte ens hur det är att leva utan bomber och krig. Flera terrorattacker i Europa har skördat oskyldiga människors liv. Våldet och hatet breder ut sig och vi matas varje dag med detta, det måste få ett slut snart.

Vi är många som längtar efter fred och frihet i Syrien och de länder som drabbats av krig och förtryck.

Efter presidentvalet i USA och installationen av Donald Trump och vad han redan åstadkommit känner sig många uppgivna och politiskt deprimerande. Många av oss trodde att Hillary skulle vinna valet när Trump blev presidentkandidat för republikanerna men vi fick fel. Vem trodde att en person som skröt om sitt tafsande på kvinnor skulle bli världens mäktigaste person?? USA är nu ett delat land och mycket kommer säkert att hända som kommer att öka konflikterna i landet och som kommer att förändra USA:s roll i världen.För kvinnoförbundet del kan vi i alla fall glädja oss!

Under förra året startade vi upp nya distrikt i Örebro, Kalmar och Sörmland vilket vi är mycket glada för. Vår förhoppning är att vi ska kunna dra igång i Jönköping och Värmland under det här året så vi kan kraftsamla i valet 2018.

Just nu är många av oss upptagna med årsmöten och allt arbete det innebär. Eftersom det är Riksting och motionsår så får ni gärna skriva motioner till vår Årskonferens. Den går av stapeln den 21-23 april i Helsingborg och då är du välkommen att delta. Temat för konferensen blir Integration och jämställhet. Den som vill skriva motioner ska skicka in dem till Christina Blom Andersson på kansliet adress Munkbron 1, 103 18 Stockholm senast 1 mars.

kansliet 8 Christina Blom Andersson) kommer att skicka ut all information och anmälan så snart programmet för Årskonferens är spikat och klart. Vi kommer att konferera på folkhögskolan Sundsgården.

Förbundsstyrelse ska väljas och den som vill nominera personer till förbundsstyrelsen får gärna mejla dem till valberedningens ordförande Bitten Brynielsson så snart som möjligt. Hon har mejladress britt-mari.brynielsson@kristdemokraterna.se.

Avslutningsvis vill jag att vi verkligen fortsätter att arbeta vidare med den politik vårt förbund vilar på, alla människors unika och okränkbara värde. Vi har ett stort ansvar att arbeta vidare med värderingar som byggt vårt öppna och jämställda samhälle. Idag lever fler än 100 000 barn, unga pojkar, flickor och kvinnor under hot och förtryck i hederns namn och så kan vi inte ha det. Allas rätt till respekt, frihet och kroppslig integritet ska tillgodoses. Vi kan inte tillåta att parallellsamhällen växer fram i Sverige.

På kommun- och landstingsdagarna har vi ansvar för ett seminarium på fredagen kl 17.30 med journalisten och författaren Per Brinkemo. Han har mycket stor kunskap om hur det kan vara att komma från Somalia med en gruppkultur till ett sekulärt individualistiskt samhälle. Det kommer att bli mycket lärorikt och spännande!

Avslutningsvis. Jämställhet och mänskliga rättigheter går hand i hand. Låt oss fortsätta vårt engagemang och viktiga arbete tillsammans, både kvinnor och män. Ett jämställt samhälle är ett tryggt och hållbart samhälle.

Allt gott!

Marie-Louise Forslund Mustaniemi
Förbundsordförande

 

 

 

 

Comments are closed.

tai iwin