Anna Fagerström en av föreläsarna på EPP Women’s sommarakademi

Pressmeddelande 2013-07-01

Kristdemokratiska kvinnoförbundet har bjudit in Anna Fagerström, ägare av affärsnätverket Business in heart och medierådgivningsföretaget PR-kiosken, att föreläsa på EPP Women’s sommarakademi i Rom den 18-21 juli.

– Ett roligt, spännande och viktigt uppdrag, säger Anna Fagerström som kommer att föreläsa specifikt om kvinnors entreprenörskap och risktagande.

Årets tema är valt mot bakgrund av Europas djupa ekonomiska och finansiella kris. För att hantera krisen behöver kvinnor mobilisera resurser och innovationskraft. Genom att starta upp ett företag kan de bidra till både social välfärd och ekonomisk tillväxt.

– Vi är jätteglada över Anna Fagerströms deltagande på den här viktiga sommarakademin. Hon är en framstående entreprenör som vågat ta risker – och lyckats. Hennes kunskap och kompetens om företagande med inriktning på PR och affärsnätverk kommer nu Europas kvinnor till godo, säger Adina Trunk, vice ordförande för EPP Women.

Den ekonomiska krisen i Europa och inom EU har placerat kvinnors fattigdom på agendan och som ett svar på detta föreslog Kristdemokratiska kvinnoförbundet årets tema genom sitt medlemskap i EPP Women:

– Det är lätt att dra på sig offerkoftan under en svår ekonomisk tid när det egentligen är skarpt läge för kvinnors förvaltarskap. Därför behöver vi fokusera på resurser istället för utsatthet vilket banar väg för en socialt och ekonomiskt hållbar utveckling på kvinnors villkor, menar Maria Fälth, förbundsordförande.

Fyrtio framträdande politiker kommer att delta på sommarakademin. Från Kristdemokratiska kvinnoförbundet deltar Cristina Bernevång, styrelseledamot. Bland talarna återfinns europaparlamentariker, entreprenörer samt akademiker från flera av Europas största universitet.

EPP Women är en europeisk organisation med över fyrtio medlemsorganisationer som alla är kvinnoförbund inom EPP – the European People’s Party, den partigrupp i EU-parlamentet där Moderaterna och Kristdemokraterna ingår.

För vidare information:

Adina Trunk, vice ordförande EPP Women, 076-527 25 73

Anna Fagerström, ägare Business in heart/PR-kiosken, 0707-95 26 26

Maria Fälth, förbundsordförande Kristdemokratiska kvinnoförbundet, 076-527 25 62

Comments are closed.

tai iwin