HÖSTHÄLSNING

Mariefred den 19 oktober 2019

Kära KDKvän!

För ett år sedan hade de första talmansrundorna efter valet i september dragit igång och moderaternas Ulf Kristersson hade fått nobben på sitt förslag om en tänkbar 3-2-1 från C och L. Alliansen förklarades död. Resten är historia som vi brukar säga.

Efter januariöverenskommelsen lever vi i ett nytt politiskt landskap och med en regering som enbart verkar ha som utgångspunkt att hålla ihop partierna i JÖK:en och som inte klarar av att lösa det svåra läge som vårt land befinner sig i.

Vi har en otrygghet som har ökat dramatiskt och många vågar inte gå ut och röra sig fritt längre för rädslan av att bli rånade, misshandlade eller utsättas för våldtäkt. Gängkriminaliteten verkar man stå handfallen inför, polisen och de rättsvårdande myndigheterna får det allt svårare att fullgöra sina viktiga arbetsuppgifter. Idag blir det inte ens nyheter av alla sprängningar och skjutningar. Så sorgligt det har blivit och hur ska vi få ett slut på detta?

Det positiva är att vårt parti har den partiledare som har högst förtroende bland väljarna och att vi pekar på de problem vi har och kommer med kloka förslag och lösningar!

När vi samlas på rikstinget i Umeå den 8- 10 november kommer många viktiga motioner diskuteras. Från oss finns det 6 motioner som ska behandlas och en av dessa som handlar om bröstcancerscreening har partistyrelsen antagit. Övriga har partistyrelsen valt att avslå eller besvarat. Hoppas att vi kan få rikstinget med oss på fler!

Den 9 oktober hade vi ett viktigt och välbesökt seminarium i Riksdagen om pornografi och filmproduktion om hur den ser ut idag. Désirée Pethrus(KD) och Carina Olsson (S) var värdar. Organisationen Talita medverkade också och en av huvudtalarna var Dr Melissa Farley som under många år forskat på prostitution och trafficking i många länder. En skrämmande utveckling av grovt sexuellt våld som unga kvinnor blir utsatta för och hur det sprids via internet och smartphones allt längre ner i åldrarna. Stort tack till Christina, Désirée och Talita för väl genomfört seminarium!

Förbundsstyrelsen har också arbetat med att ta fram en skrift om ”Kristdemokratisk feminism” och som fastställdes på förbundsstyrelsens sammanträde i augusti. Nu är den på tryckeri och kommer att vara klar till rikstinget. Ett otroligt spännande arbete som vi fick i uppdrag av Förbundstinget att ta fram och vi hoppas att det ska vara till hjälp att berätta hur vi som kristdemokrater tar oss an detta politiskt laddade område!

Nästa år kommer vi att starta upp Kvinnoakademin för att vara väl förberedda inför valet år 2022. Skicka in din intresseanmälan med CV till Christina Blom Andersson, christina@kristdemokraterna.se senast den 20 januari 2020.

Det går också bra att redan nu nominera kvinnor till förbundsstyrelsen. Mejla till valberedningens ordförande Maria Fälth, maria.falth@kristdemokraterna.se. Förbundstinget kommer att vara den 24-26 april nästa år på konferenshotellet Kungsörstorp i Västmanland.

Till sist. Nu är många av oss fullt upptagna med förberedelserna för rikstinget och budgetarbete men glöm inte bort att ta väl hand om dig när höstmörkret faller på.

Allt gott!

Marie-Louise Forslund Mustaniemi

förbundsordförande

Höstnypon

Comments are closed.

tai iwin