Ordförande har ordet

Mariefred den 23 mars 2020

Kära KDK-medlem!

I en tid när vi i Sverige och Europa kämpar med coronaviruset prövas det politiska ledarskapet och dess förmåga att hantera en pandemi som denna. I ett slag och på kort tid har vardagen för många av oss förändrats. Att inte få hälsa på våra gamla föräldrar, inställda konferenser eller evenemang och hela arbetsplatser stängda, allt för att förhindra smitta och minska risken att drabbas av detta virus.

Vi blir påminda om vår sårbarhet och hur mycket det betyder att få leva och umgås med nära och kära, vänner och arbetskamrater. Ett litet virus har ändrat på det mesta just nu och nu måste vi göra vad vi kan för att hjälpa varandra i denna kris. Det är inte tid för politiska strider och konflikter; nu måste vi ta ansvar för att göra det bästa av situationen.

Det här är mitt sista ordförandebrev. Vid årets Förbundsting lämnar jag över ordförandeklubban efter 6 otroligt spännande och händelserika år. Det är svårt att sammanfatta dessa år i några meningar men att leda Sveriges bästa kvinnoförbund är en ynnest. Det känns stort att tillsammans med fantastiska medlemmar och en kompetent och engagerad förbundsstyrelse fått arbeta för en ökad jämställdhet byggd på kristdemokratisk värdegrund. Jag vill rikta ett stort TACK för allt stöd under dessa år och önskar den nya förbundsstyrelsen lycka till med ert viktiga arbete!

Förbundstinget som planerats vara på Konferens Kungsörstorp den 24-25 april kommer att ersättas med ett telefonmöte den 25 april med valda ombud med anledning av Corona. Så tråkigt men nödvändigt! Vår förhoppning är att vi ska kunna träffas i höst istället när vi har vårt Förbundsråd.

Vi har startat Kvinnoakademi i år med 15 deltagare och det första mötet var en kryssning till Helsingfors den 21-23 februari. Helt fantastiska kvinnor och en helg när vi fick uppleva hur det kan gunga på en båt på ett stormigt hav. Men vi kom lugnt fram i hamn en timme senare än planerat i Stockholm! Det ska bli spännande att följa dem och deras fortsatta utveckling i KDK och partiet.

Vi får fortsätta arbeta för att kvinnor och män ska ha likvärdiga förutsättningar och villkor för att kunna utveckla sin fulla potential. Det är en hållbar och framgångsrik politik som vilar på stabil grund och som fler har upptäckt är en politik att lita på. Det är så roligt att vi har fått nya medlemmar som gärna vill engagera sig i förbundet.

I år har vi startat upp Länsförbund i Örebro, Sörmland och senast Jönköping! Stort Grattis och Lycka till i ert viktiga arbete!

Till slut; Var rädda om varandra och stort TACK för allt! Ni kommer alltid att ha en särskild plats i mitt hjärta.

Marie-Louise Forslund Mustaniemi

Förbundsordförande

Comments are closed.

tai iwin