Dags för KD:s kvinnor att ta plats i EU-parlamentet

Pressmeddelande 2013-02-21

Kristdemokratiska Kvinnoförbundets förbundsordförande Maria Fälth uttalar sig med anledning av att media uppmärksammar nomineringsprocessen inför nästa års val till EU-parlamentet:

– Vi kommer att nominera flera erfarna och kompetenta KD-kvinnor till partiets valsedel inför EU-parlamentsvalet. Idag är 69 procent män och 31 procent kvinnor av EU-parlamentarikerna. Fler kvinnor behövs. Jämställd maktfördelning inom politiken är grundläggande för en demokrati och ett jämställt och hållbart samhälle, säger Maria Fälth.

– EU:s svaga jämställdhetspolitik behöver förstärkas av kvinnliga makthavare. Sambandet mellan respekt för kvinnors mänskliga rättigheter och andelen kvinnor i maktposition är en etablerad sanning. Därför uppmanar vi Kristdemokraternas medlemmar att rösta in en kristdemokratisk kvinna till EU-parlamentet.

– Ett överskott på män i den politiska makten uttrycker stagnation och demokratiskt underskott. EU:s politik för jämställdhet och hållbar utveckling behöver genomföras, inte gå i stå. Detta arbete kan enbart utföras när män och kvinnor delar makten lika, avslutar Maria Fälth.

Kontaktpersoner:

Maria Fälth, förbundsordförande

08-723 25 62

Annika Wålinder, politisk sekreterare

08-723 25 60

Comments are closed.

tai iwin